Banka Istvánné Terike néni

Logopédus
 • Banka Istvánné Madarász Terézia Anna vagyok. 1978-ban végeztem a budapesti Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, ahol oligofrén-pedagógia-logopédia szakos gyógypedagógiai tanári diplomát szereztem.

  Mi motivált a pályára?

  Kisgyerek korom óta  ezt láttam szüleimtől, és nagyszüleimtől, hogy a gyerekeknek nagyon sokat segítenek. Mivel ebben nőttem fel, és a gyerekkeoromat is a gyermekek, kortársaim, gyermektársaim segítsévéel tölöttem, ezért egyértelmű volt számomra milyen pályán is kezdem majd el az életemet!

  A főiskola elvégzése után sok-sok évig, 1994-ig dolgoztam kisgyermekek intézetében. Először, mint gyógypedagógus, majd miután intézményvezetői pozícióba kerültem logopédusként dolgoztam.

  Három gyermekünk született. Nem kerültek messze ettől a pályától. Férjem szintén gyógypedagógusként szerzett diplomát.

  Kazincbarcikára költözésünk után a kazincbarcikai Pedagógiai Szakszolgálatban kaptam állást. Rengeteget tanultam a szakmáról ez idő alatt.

  Iskolás és óvodáskorú gyermekek logopédiai terápiáját láttam el.

  Tevékenységem során rengeteg kisgyerekkel találkoztam, akik más és más nyelvhelyességi problémával küzdöttek, és természetesen nagy sikerrel tudtam segíteni rajtuk.

  Tudom, látom és egyre inkább tapasztalom, hogy a gyermekek, szülők egyaránt nehéz helyzetben vannak. Sok segítséget igényelnek, és munkám során mindig is azon voltam, és természetesen azon is leszek, hogy nehézségeikben segítsem őket tudásommal, és tapasztalatommal.

  2017 decemberében innen mentem nyugdíjba. Azóta sem szűnt meg a kapcsolatom a logopédiával, a gyerekekkel. Mai napig a városban és a város környékén látom el változatlan intenzitással a feladatomat.

 • Amivel fordulhatnak hozzám

  • Logopédiai terápia
   • 6-18
    Korosztály